De meest populaire bordspellen

De meest populaire bordspellen

Bordspellen hebben altijd al een speciale aantrekkingskracht gehad, vanwege de boeiende uitdagingen, de gezellige sfeer en het samenkomen van vrienden en familie. Of je nu een doorgewinterde speler bent of nieuw bent in deze intrigerende wereld, er zijn altijd nieuwe spellen om te ontdekken en te genieten. In dit artikel zullen we enkele van de meest geliefde bordspellen onder de loep nemen, waarbij we de complexiteit en diversiteit van deze spellen verkennen. Uiteraard zijn deze allemaal verkrijgbaar via de webshop van StartSpeler..

1. Scythe

Scythe is een episch bordspel dat zich afspeelt in een alternatieve geschiedenis waarin spelers proberen om een nieuw Europa na de Eerste Wereldoorlog te veroveren. Met prachtige artwork, complexe strategieën en unieke facties om te spelen, is Scythe een spel dat zowel ervaren spelers als liefhebbers van geschiedenis zal aanspreken.

Liefhebbers zullen enorm enthousiast zijn over de langverwachte prequel die later dit jaar uitkomt: 1920 Expeditions.

2. Pandemic

In Pandemic werk je samen met andere spelers om de wereld te redden van een dodelijke uitbraak van ziektes. Als leden van een team van specialisten moet je strategisch samenwerken om de verspreiding van de ziektes te stoppen en geneesmiddelen te ontwikkelen om de wereldbevolking te redden. Met een uniek coöperatief spelmechanisme en uitdagende strategische beslissingen, is Pandemic een spannend bordspel dat teamwork en strategie beloont.

3. Terraforming Mars

In Terraforming Mars speel je de rol van een corporatie die probeert Mars leefbaar te maken voor de mensheid. Je moet grondstoffen verzamelen, projecten financieren en je productiecapaciteit verbeteren om Mars te transformeren tot een bewoonbare planeet. Met een diepgaand speelbord, complexe strategieën en een thema dat wetenschap en ruimtekolonisatie combineert, is Terraforming Mars een uitdagend en meeslepend bordspel voor ervaren spelers.

4. Wingspan

Wingspan is een prachtig vormgegeven bordspel waarin je vogels verzamelt, ze in je habitats plaatst en hun unieke eigenschappen gebruikt om punten te scoren. Met schitterende illustraties en een innovatief spelmechanisme dat draait om het verzamelen en beheren van verschillende vogelkaarten, is Wingspan een visueel en tactisch aantrekkelijk spel dat geschikt is voor zowel casual als ervaren spelers.

5. Everdell

Everdell is een betoverend bordspel waarbij spelers een groeiende stad bouwen in een magisch woud. Met schitterende artwork, unieke spelmechanismen en een meeslepende spelwereld, is Everdell een spel dat spelers meevoert naar een sprookjesachtige wereld vol avontuur en strategie.

6. Codenames

Codenames is een leuk en uitdagend partyspel waarin spelers in teams moeten samenwerken om geheime woorden te raden aan de hand van aanwijzingen van hun spelleider. Met een combinatie van deductie, communicatie en teamwork is Codenames een verfrissend en interactief bordspel dat geschikt is voor grote groepen spelers.

7. De Kwakzalvers van Kakelenburg

De Kwakzalvers van Kakelenburg is een vlot en tactisch bordspel waarin spelers zich in de rol van kwakzalvers begeven en proberen de beste toverdrankjes te brouwen. Met een uniek bag-building mechanisme, waarbij spelers ingrediënten uit een zak trekken, moeten spelers slimme keuzes maken en risico's nemen om de meest waardevolle drankjes te maken. De Kwakzalvers van Kakelenburg is een dynamisch en competitief spel dat veel strategie en planning vereist.

8. 7 Wonders Duel

Eigenlijk moest deze op nummer 7 staan, toch? 7 Wonders Duel is een tweepersoonsversie van het populaire bordspel 7 Wonders. In dit spel moeten spelers een beschaving opbouwen door kaarten te draften en te spelen, en zo hun stad uit te breiden en monumenten te bouwen. Met een uniek systeem van kaartkeuzes en een balans tussen militaire, wetenschappelijke, civiele en commerciële overwinningen, biedt 7 Wonders Duel een boeiende en strategische ervaring voor twee spelers.

9. Azul

Met voorsprong is Azul ons bestverkochte spel in onze winkel. Azul is een prachtig vormgegeven tegellegspel waarin spelers proberen de mooiste muur van een paleis te bouwen. Door tegels te verzamelen en strategisch op hun spelersbord te plaatsen, moeten spelers patronen maken om punten te scoren. Met eenvoudige regels en een aantrekkelijk visueel design is Azul een toegankelijk en tactisch spel dat geschikt is voor zowel beginners als gevorderde spelers.

10. Gloomhaven

Gloomhaven is een episch coöperatief bordspel waarin spelers samen een groep avonturiers besturen die op een gevaarlijke queeste zijn. Met een uitgebreide campagne, talloze scenario's en een diepgaand kaartgebaseerd gevechtssysteem biedt Gloomhaven een uitdagende en meeslepende spelervaring. Met een mix van strategie, avontuur en verhaalvertelling is Gloomhaven een topkeuze voor ervaren bordspel spelers.

Dit was onze lijst van de 10 beste bordspellen van dit moment. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde speler, deze spellen bieden urenlang speelplezier en uitdagingen. Dus nodig je vrienden of familie uit, pak een van deze spellen en beleef samen onvergetelijke bordspelavonturen.



Wat is dit? Vink "Onthoud mij" om uw winkelwagen op deze computer te raadplegen, ook als u niet ingelogd bent.