The Belgian Beers Race: Pintje Iemand?

The Belgian Beers Race: Pintje Iemand?

Geef toe, een lekker biertje drinken tijdens het spelen van een bordspel is altijd een meerwaarde. In ons geval (3 spelers) bleek dit een Duvel, Kasteelbier Rouge en een gewoon pintje te zijn. Let’s get this beer race going!

Om met de deur in huis te vallen (en niet van de zattigheid): The Belgian Beers Race is niet zo simpel te begrijpen als je enkel de handleiding leest. En dit is vanzelfsprekend niet echt handig. Maar gelukkig bestaat er zoiets als youtube waar je talloze youtubers hebt die je snel de basisregels zullen uitleggen. Onze tip dus: kom eens langs in onze winkel en we leggen het je snel uit of spendeer enkele minuten op youtube.

Zo, het negatieve punt van het spel is besproken. Op naar de vele toffe zaken die The Belgian Beers Race je als speler kan bieden.

De Belgische Twist

In tegenstelling tot de ingewikkelde handleiding is het spel snel op te pikken. Je bent een bierfanaat die op 3 dagen tijd zoveel mogelijk punten moet scoren door zoveel mogelijk verschillende bieren te proeven in België. Je vertrekt vanuit Brussel en je moet na 3 dagen terug in Brussel op de Grote Markt staan. Je kan extra punten scoren door andere spelers in dezelfde brouwerij te bezoeken en samen te klinken en door bier te kopen en verschillende soorten bier te verzamelen.

Om van brouwerij naar brouwerij te gaan kan je steeds kiezen om met de fiets (traagste) of de bus te gaan of om te proberen liften. Maar het zou The Belgian Beers Race niet heten als er geen Belgische twist was. Door bier te proeven of te klinken word je dronken. Als je te dronken bent kan je niet meer fietsen en willen mensen je niet meer oppikken bij het liften. Kies je voor de bus? Dan bestaat de kans dat die vertraging hebben. Welkom in België, waar het openbaar vervoer altijd een beetje reizen is.

Simpel, niet?

To Drink, or Not to Drink

Dit is een spel waar je constant je eigen alcoholniveau in de gaten moet houden (in het spel dan) en waar je op basis van bepaalde opdrachten je jouw ideale route doorheen België moet uitstippelen met overnachtingen en eventuele katers. Het spel zit vol knipogen naar onze Belgische cultuur en kan met een leuke spelersgroep zeker voor de nodige sfeer zorgen.

Het spel zelf is heel mooi qua design en geeft je zelfs een inzicht in alle te bezoeken brouwerijen die in het spel voorkomen in de vorm van een toeristische gids met de soort(en) bier die de brouwerijen aanbieden en hun bijhorende geschiedenis. Je kan dus je bierkennis opkrikken terwijl je het spel speelt. (Spoiler: er zitten veel minder bekende brouwerijen tussen wat het interessanter maakt voor de bierkenner).

Zegt bier je niets, dan kan je misschien beter eens rondkijken voor een ander spel (Bijvoorbeeld Viticulture voor de wijnliefhebbers en Barrage voor de die-hard hydrohomies). Fan van het betere Belgische bier: probeer dan zeker The Belgian Beers Race uit en zorg thuis voor een leuk assortiment bier (of speel het bij StartSpeler, wij hebben ook een mooie selectie!).

Huisregels zijn super makkelijk uit te vinden als je er een zwaardere avond van wil maken, maar drink met mate en bel een taxi of blijf slapen. Schol!

Meer zin in bier gekregen? Check dan zeker ook spellen zoals Homebrewers en De Taveernen van de Oude Stad. Wijn eerder iets voor jou, dan is Viticulture misschien jouw ding!



Wat is dit? Vink "Onthoud mij" om uw winkelwagen op deze computer te raadplegen, ook als u niet ingelogd bent.