Beer & Board Games: Halloween

Beer & Board Games: Halloween

Welkom in de duistere taverne van StartSpeler, durft jij tijdens de Halloween-themed week onze deur binnen te stappen? Geraak je er nadien ook wel heelhuids uit, of worden jouw tenen gebruikt voor onze eigen craftbeer te brouwen? Tijdens onze 5de Beer & Boardgames avond zullen we je kennis laten maken met een aantal angstaanjagende spellen, en uniek voor deze editie wordt er ook een thematische Dungeons & Dragons sessie gehouden. Wil je weten wat we spelen, en welk brouwsel je er bij kan drinken? Lees dan verder… Als je durft!

Deze maand laten we je kennis maken met de spellen Horrified, Mysterium Park en Witchstone, elk spel koppelen we graag aan een gepast bier. Voor de Dungeons & Dragons sessie schenken we je graag Tête de Mort voor.

Wil je deelnemen aan onze 5de Beer & Boardgames avond op woensdag 26 oktober tussen 18u30 en 23u? Inschrijven is vrijblijvend maar wel aan te raden, er zijn voldoende plaatsen, maar het zou zonde zijn als alle groepen beginnen met spelen als jij nog niet aanwezig bent. Inschrijven kan via een whatsapp berichtje naar +32 468 05 68 31 of via ons contactformulier. Inkom is gratis.

Horrified | Gimme Danger (Pohjala)

Versla 's werelds beroemdste monsters met je heldenteam! Ieder monster behelst een unieke uitdaging. Je laat je toch niet afschrikken?

Een stad schreeuwt van angst! Een coöperatief spel tegen 's werelds beroemdste monsters. Het dorp ligt onder vuur! Dracula, The Mummy, Frankenstein's Monster, zijn Bruid en meer gaan tekeer. Versla ze met je heldenteam. Elk monster biedt een geheel unieke uitdaging en spelers kunnen de moeilijkheidsgraad aanpassen door elk spel tegen een nieuwe groep tegenstanders te spelen! Overwin ze allemaal voordat de horror je overweldigt!

Indien je dit wenst, kunnen we je bij dit spel een aangepast bier serveren. We kozen voor een steviger bier: Gimme Danger van Pohjala.

Mysterium Park | Zieke Geest (Vleesmeester)

Een circus met duistere geheimen wacht op jou in Mysterium Park! De voormalige directeur van het park verdween enkele jaren geleden... Een onderzoek leverde niets op. Sinds die nacht gebeuren er vreemde dingen in het circus...

Mysterium Park is een stand-alone, coöperatieve en vereenvoudigde versie van het bekende bordspel Mysterium: de spelers winnen of verliezen samen. Het is jullie doel om de omstandigheden van de dood van de geest te achterhalen. Bij het begin van het spel kiezen de spelers eerst een rol: Geest of Helderziende.

De Geest (1 speler) moet de Helderzienden door het onderzoek loodsen. Hij geeft aanwijzingen in de vorm van geïllustreerde kaarten, die we de Visioenkaarten noemen. Dit is de enige manier waarop de Geest met de Helderzienden kan communiceren. Elk van de Helderzienden (alle andere spelers) moet een verdachte en een locatie elimineren en ze helpen elkaar bij de interpretatie van de Visioenkaarten die de Geest hen overhandigt.

Om Mysterium Park te winnen, moeten de Helderzienden tijdens Ronde 3 achterhalen wie de moord heeft gepleegd en waar de misdaad plaatsvond. De Helderzienden moeten eerst verdachten (Ronde 1) en daarna locaties (Ronde 2) elimineren. Slagen ze erin om dit in de eerste 6 beurten te doen, dan mogen ze naar Ronde 3. Zo niet, dan verliest iedereen het spel. Als de Helderzienden winnen, dan wint ook de Geest. Zo niet, dan verliezen alle spelers.

Indien je dit wenst, kunnen we je bij dit spel een aangepast bier serveren. We kozen voor Zieke Geest van Vleesmeester

Witchstone | Dark Matter (DOK Brewing)

Elke 100 jaar komen heksen en tovenaars bij elkaar om te strijden om de titel van Meester van de Heksensteen. Degene die de Heksensteen in handen heeft, wordt beloond met prestige en eer, om nog maar te zwijgen over de enorme krachten van de steen. Maar wie zal deze keer de beste magiër zijn? In Witchstone moet je punten verzamelen door acties uit te voeren. Deze acties komen in verschillende soorten. Zo heb je acties om locaties op het speelveld met energielijnen te verbinden, acties om je persoonlijke heksenleger bij diezelfde locaties in te zetten en acties om kristallen te verzamelen voor bonussen.

Al deze verschillende acties worden op dezelfde manier in gang gezet. Dit doe je namelijk door een tegel met actiesymbolen op een keteltableau te leggen. Als je huidige tegel met zijn actiesymbolen aansluit op eerder gelegde tegels met dezelfde symbolen, gaat de betreffende actie meerdere keren af. Door slim te spelen kun je zo enorme kettingreacties aan magie veroorzaken!

Indien je dit wenst, kunnen we je bij dit spel een aangepast bier serveren. We kozen voor Dark Matter van DOK Brewing

Dungeons & Dragons: Halloween One-Shot | Tête de Mort tRIPle Red (Brasserie Du Bocq)

Tijdens deze thematische Dungeons & Dragons One-Shot ga je samen met 5 andere avonturiers op pad om het duistere kwaad te verbannen van deze wereld. Werk samen, werp je dobbelstenen en beleef zenuwslopende situaties in deze unieke sessie.

De plaatsen voor deze sessie zijn beperkt, dus inschrijven is absoluut een must. Je kan jezelf inschrijven via onze Discord server. Verdere informatie over de sessie zal daar ook kenbaar worden gemaakt.

Indien je dit wenst, kunnen we je bij dit spel een aangepast bier serveren. We kozen voor Tête de Mort tRIPle Red van Brasserie Du Bocq

Meer zin in bier gekregen? Check dan zeker ook spellen zoals Homebrewers, Belgian Beers Race en De Taveernen van de Oude Stad. Wijn eerder iets voor jou, dan is Viticulture misschien jouw ding!



Wat is dit? Vink "Onthoud mij" om uw winkelwagen op deze computer te raadplegen, ook als u niet ingelogd bent.